SUP Balaton

SUP Balaton áttekintő : ÁRAK ? HELYSZíNEK? MINŐSÉG? SUPWORLD HUN

A SUP sport első számú helyszíne hazánkban egyértelműen a Magyar tenger,a Balaton.

sup Siófok
sup Siófok

A táj természeti adottságai lenyűgözőek és egy Stand Up Paddle tetején állva bentről-kifelé figyelhetjük a tájat : a Balaton partja mentén több km-es túrákat tehetünk.Ezért is érdemes a nagyvárosok zajától távolabbra keresni érintetlen zöld partszakaszokat a sup túrákhoz,ahol a természet az úr.

A Stand Up Paddle ára a Balatonon

SUP Balaton,paddleboarding
SUP Balaton,paddleboarding

A SUP kölcsönzők és boltok is főként a felfújható változattal foglalkoznak mivel ezek jóval olcsóbbak és könnyebben is szállíthatóak.Sajnos még mindig az osztrák és német sup forgalmazók árai kedvezőbbek mint itthon bármelyik bolt,így aki vásárlásban gondolkozik érdemes alaposabban utána nézni.A marketing erős a piacon : próbálják különböző szlogenekkel a forgalmazók saját márkáikat erősíteni : pl. X sup keményebbre fújható vagy egy új Y anyaghasználattal készült ezért jobb mint a többi stb… Ezeket van aki elhiszi és van aki nem.Általában nem verseny suppolók vagyunk,így ha 0.5km/h-val lassabb vagy gyorsabb a deszka nem igazán számít.Jelentős különbségek pedig biztosan nem lesznek hiába adtunk ki rá dupla összeget.

A SUP deszka bérlés ára a Balaton parton

Szerencsére a SUP az egyik legolcsóbb vízisport,így korrekt áron 1500 forintért tudunk kölcsönözni óránként minőségi suppokat közvetlenül a Balaton parton,de már találkoztunk napi 2ezer forintos bérlési ajánlattal is igaz nem a Balatonon hanem Pesten. Amire érdemes figyelni : a 11’0 hosszúság alatti illetve keskeny supok kevésbé siklanak jól és borulékonyabbak márkától függetlenül.

Vezetett SUP túrák a Balatonon vagy máshol?
SUP CENTER Balaton Kite és szörf 3 in 1
SUP CENTER Balaton Kite és szörf 3 in 1

A vízisportok lényege részben a szabadságérzet,a nyugalom, a természettel való kapcsolat.Ezért nem gondoljuk,hogy nagy csoportokban vezénylettel sup túrázni különösebben vonzó ajánlat,olyan osztálykirándulás szaga van ,de akinek ez tetszik erre is van lehetőség,számos ajánlat.

Érdemes SUP oktatásra jelentkezni a Balatonon vagy egyéb tavakon?

Ez is egyéni megítélés kérdése,de véleményünk szerint nem,ugyanis nem igazán van mit oktatni rajta. A bérlés árában benne van ,hogy röviden elmondjuk mire érdemes figyelni annak aki még soha nem állt sup deszkán,ezért nem kell sup oktatási árat fizetni.Az 1500 ft ezt  a rövid bevezetést tartalmazza. Titkok pedig nincsenek,néhány tipp 2-3 percben összefoglalva elegendő,utána már minden megy magától természetszerűleg.

Összefoglalva röviden a SUP Balaton témakört :

  • a bérlés a Balatonparton 1500ft,Pesten még olcsóbb(de körülményesebb: szállítás,letét,pumpálás)
  • vásárlás 500-600 euro körül prémium minőségben és siklástulajdonságokkal(az ettől olcsóbbak általána túl kicsik-rövidek, a drágábbak pedig túllépik az ésszerű kereteket miközben semmilyen érdemleges többletet nem kapunk cserébe a kiadott összegért.)
  • A SUP menettulajdonságait elsősorban a paraméterei határozzák meg/hosszúság-szélesség-űrtartalom-forma/,nem a márka.
  • Egyszerű és olcsó sport : sem oktatásra sem drága márkák vásárlására nincs szükség.

Hasonló SUP cikkek : darad : (1) ↓link=kép↓

Én is kipróbált a SUP Jógát ! Tapasztalataimat leírtam ebben a cikkben : click to read !
Én is kipróbált a SUP Jógát ! Tapasztalataimat leírtam ebben a cikkben : click to image to read !

A BSC – Balatoni SUP Center – a legnagyobb saját parttal rendelkező SUP Beach a Balatonon > SUPAligA.

SUP Balaton
SUP Balaton

SUP Balaton

A SUP egy egész testet-izomzatot megmozgató tevékenység és habár túl sok kihívást nem jelent,egy átmozgató edzés a szélcsendes napokon levezetésképp néha jól jöhet : A főbb terhelés alatt álló izomcsoportok a stand up paddle vagy tutajozgatás alatt :

SUP Center Balaton
SUP Center Balaton

Bármely sup center alkalmas erre a tevékenységre akár a Balatont vagy a Velencei tavat választjuk, a lényeg az aktív sportos kikapcsolódás a szabad levegőn egészségesen.(de szélbe nehogy!/a windsurf és kitesurf nagyságrendekkel több kihívást,szórakozást és megbecsült valódi tudást jelent.)

Summary
Event
SUP Balaton
Location
SUPAligA2KM,
Starting on
2017-05-09
Ending on
2017-05-11

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Optionally add an image (JPEG only)