A kezdő szörfösök partja

Hol érdemes elkezdeni a szörfözést?

A megfelelő helyszín megválasztásánál több szempontot kell figyelembe venni egyszerre.Ezek a biztonság és a hatékony tanulás miatt fontosak.Van néhány alapszabály ,amelyek fontossági sorrendben megelőzik a többi szempontot. A legelső a szélirány,mivel ha nem a part irányába fúj a szél akkor akkor egyszerűen nem tudunk visszaszörfözni kezdő szinten a partra.Ha pedig felerősödik a szél akkor már úszva is nehéz visszajönni. Igy a két ,szörfözés szempontjából megfelelő szélirány a part felé ill. a parttal párhuzamos szél,valamint a kettő közötti sréjen part felé fújó szél.Ez utóbbi a legjobb.

A következő szempont a vízmélység. A sokáig sekély víz nagyon megkönnyíti a szörf tanulást. Mély vízben is meg lehet tanulni szörfözni, csak több idő.

A másik szempont a vízfelület.Sík vizen könnyebb megtanulni szörfözni. A part felé fújó szél hullámokat eredményez, így a sík vizen tanulásra csak ritkán van lehetőségünk,amikor oldalirányból fúj a szél.

Teljesen sík víz csak befelé fújó szélben alakul ki,ami nem megfelelő  a szörf tanulásra.

És nem utolsó sorban az árak : A tanuló szörf felszerelésen nagyjából 10-15 órát kell ahoz eltölteni ,hogy egy olyan alap szintre jussunk ,amikor már egy kategóriával feljebbi szörf felszerelést is vásárolhatunk. Ezért egy olyan helyszínen érdemes a sportot elkezdeni, ahol a teljesen kezdő felszereléseket kedvező áron ki tudjuk bérelni, ezeknek a tanuló szörföknek  a bérlése olcsó.Ezt követően pedig két út is járható : vagy szezonbérletet vásárolunk vagy pedig saját szörf felszerelést veszünk és tárolsási helyet bérlünk hozzá. A harnadik lehetőség pedig  a szörf kocsival szállítása,ez ha nem is a legkényelmesebb de a legolcsóbb megoldás.

Windsurf – Kitesurf – SUP > legkedvezőbb árak + leghosszabb partszakasz.

Árak a Balaton körül növekvő sorrendben :

1. Aligai Szörfiskola : szörf bérlés 1500ft,szörf bérlettel 1250ft. Szörf tárolás 15.000ft. SUP bérlés 1500ft, de tanfolyamok mellé kiegészítésként a SUP kölcsönzés nálunk ingyenes.

2.Balatonalmádi : szörf  kölcsönzés 2000ft.

3. Siófok és Balatonfüred : szörf bérlés 2500ft.

4.  Velencei tó :

 

 

“A kezdő szörfösök partja” bejegyzéshez 3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Optionally add an image (JPEG only)