eladó szörf akció

Besorolás     – eladó szörf akció JP X-Cite Ride Plus 2015-ös 849euro – ha olcsóbbat szeretnénk akkor  a használtpiacon általában megtalálható mivel már 6-7 éve gyártják ezt a modellt apró változtatásokkal,így a lenti leírás nagyjából megfelel azokra is. Egy 4-5 éves darab kb. 350 euro lesz.

A JP freeride palettája széles,tágabb értelemben 4 deszkatípusa is ide sorolható és az X-Cite is ebbe a kategóriába tartozik.A belépő freeride deszkája a Magic Ride, ezt követi az Allride és a harmadik szinten a kategórián belül következik az X-Cite.A kategória csúcsa pedig a Supersport,de ez már hajlik a freerace felé.
Négyféle méretben kapható : 125L, 135L, 145L 160L.

eladó szörf akció
eladó szörf akció

Három változatban : a Pro a magasabb karbon tartalom miatt könnyebb de törékenyekbb a Full Wood olcsóbb,súlya 500 grammal több,ez jelentéktelen ebben a kategóriában,kevésbé törékeny.
Wood Family : egy EVA borítással megtoldva ugyanaz.

A cég ígérete :

Sportos,gyors és reaktív deszka. A X-cite ride egy régi vonal,ez már a 6. generáció,a könnyen kezelhetőség és jó kontrol a kiemelt tulajdonságai.Emellett izgalmas élmény velük a szörfözés. A deszka nevében a Plus a magasabb teljesítményre utal.

Teljesítmény :

Az X-Cite Ride is megfelel a belépő szintű freeride kategóriának, bár erre a Magic Ride a legoptimálisabb.Ami túlmutat rajta : Túlnyomórészt erős szeles napokon teszteltük a deszkát ,ami olykor a 30 csomót is elérte,közepes hullámokkal. A deszka mégis könnyen kezelhető marad.A gyengeszeles napokon a deszka korai megsiklását is tesztelhettük : Jeles,bár kissé passzívan viselkedik a deszka gyenge szélben.Az élesedési képesége elég jó,a jibe gyakorlóknak ez fontos tulajdonság/ habár mindenkinek/.Az oldschool – csak állok a deszkán és várom hogy siklásba kerüljek – és new/er/ school – deszka élére terhelés/ aktív lábmunka stb. – keveréke a deszka.
Spinoutot nem nagyon tapasztaltunk még erős szélben és nagyobb vitorlával sem,a gyári fin jó.Minden íven jól fordul,bár nem olyan extra könnyedén mint a Magic Ride, ez a deszka enyhén magasabb tudásszintet feltételez.

Összegzés :

It’s all about the control.- Könnyen kezelhető deszka nehezebb körülmények között is,gyenge szélben pedig a korai megsiklás -a rövidebb szélesebb formának köszönhetően- szintén figyelemre méltó.

A deszka vetélytársai, azaz a kategória hasonló deszkái :

FANATIC GECKO

GOYA CARRERA

RRD FIRESTORM LTD. V2 129

STARBOARD CARVE 131 és még  néhány kevéssé ismert márka is.