Kitesurf tanfolyam / kitesurf oktatás

kitesur oktatás tanfolyam tanulás kezdő
kitesur oktatás tanfolyam tanulás kezdő

Kezdő 10 órás kitesurf tanfolyam tavasztól őszig

A kitesurf oktatás / tanfolyam 1 fő részvételével zajlik,mivel csak így biztonságos és hatékony. Akik párban szeretnének jönni : van rá lehetőség, az ár így kedvezőbb/fő, az egyik résztvevő aktív amíg a másik segédkező szerepet kap és 15 percenként csere.Három ill. 4 fős csoportokban nem vállalunk kite oktatást,nem tartjuk jónak.

A kitesurf tanulás ideális helyszíne a Balaton kapujában KITESURF OKTATÁS

A kitesurf tanfolyam felépítése :

Kitesurf oktatás

A 10 órás tanfolyam 5 alkalmat jelent és 2 órás egységekből épül fel. Nézzük sorra,hogy az 5×2 óra pontosan mit tartlamaz :

  1. Az első dupla óra egy fél órás elméleti résszel kezdődik miközben össze is rakjuk a kite ernyőt ‘menetkészre’,majd a vízre szállunk egy gyakorló ernyővel és az elméletben elhangzottakat ismét átvesszük gyakorlati alkalmazás közben. Ezt követően,amikor már a trainer kite-tal begyakoroltuk az alapokat, behozzuk  a normál kite ernyőt amit az első fél órában felfújtunk és ugyanazokat a gyakorlatokat ezzel is elvégezzük.Ekkor az oktató háturól fogja a tanulót egy derékövön keresztül / trapéz/,valamint hiba esetén bele tud nyúlni a kite irányításába ill. a vészoldó rendszert is aktivizálni tudja. Igy teljes biztonsággal tudjuk begyakorolni az ernyőkezelést.
  2. A második alkalommal összetettebb gyakorlatok következnek : az alábbi videó pont azokat a gyakorlatokat foglalja össze röviden,amelyeket a tanfolyam alatt végezni fogunk azzal a különbséggel,hogy nálunk az oktató hátulról fogja a tanulót a trapézöv fogóján keresztül a startnál,bodydragnél és ernyőgyakorlatoknál amíg szüséges.Habár az IKO még nem javasolja a második alkalommal,hogy a deszkát a vízbe vigyük,a legtöbben  már nagyon szeretnék megpróbálni a startot a deszkával minél hamarabb.Ez érthető – és sokszor elegendő is másfél alkalom az ernyőkezelés megtanulására alapszinten,így a második alkalom második felében van értelme a deszkáraállást tanulni. – (ha nem a tanfolyam elhúzása a célunk,/nekünk nem/ )
  3. A HARMADIK DUPLA ÓRÁN MÁR SIKLANI FOGSZ ! – lehet hogy csak 3 métert de az is lehet hogy 30-at, ez sok mindentől függ.

A kitesurf oktatás vagy a kitesurf tanfolyam a jobb választás ?

Új kitesurf tanulóknak a kite oktatás első alkalma – ami 2 órás – megfelel a 10 órás kite tanfolyam első dupla órájának.így ez után is el lehet dönteni,hogy szeretnénk e folytatni tanfolyamként vagy sem.Csak azoknak ajánlott egy 10 órás tanfolyamot lefoglalni,akiknek rugalmas a munkabeosztásuk  mivel ki vagyunk szolgáltatva a szélviszonyoknak.Nagyjából 6 x fél napra lesz szükség az előrejelzéshez igazítva és mindig 3-4 nappal előre lehet csak tudni a megfelelő időpontot. Azért 6 alkalom ,mert általában 70-80%-ban jön be az előrejelzés ,így valószínűleg lesz egy potya napunk is, amikor eljövünk az órára de szél hiányában elmarad.Ezt bele kell kalkulálni.

kitesurf-oktatas-a-balatonon
kitesurf-oktatas-a-Balatonon

A kép a kitesurf tanulás szempontjából nézve :

  • 3BFT(bouforte) = a kite ernyő már épphogy repül, a kite irányításának megtanulására megfelelő szélerősség. A sikláshoz ez a szélerő még nem elegendő.
  • 4 BFT > A tökéletes szél a kite tanuláshoz, de már középszintre is megfelelő.
  • 5BFT > Kissé erős a tanuláshoz de kisebb kite ernyővel még biztonságosan megoldható a kitesurf óra.
  • 6BFT > Kifejezetten erős szél, tanulásra nem optimális.Nagyon gyorsan reagál a kite,nincs idő átgondolni a tanultakat, készségszinten automatikusan kell tudni kezelni a kite-ot.
  • 7BFT > Haladó szinten is csak nagyon elővigyázatosan és a biztonsági szabályok maximális betartásával kis kite ernyővel szállunk vízre és sosem egyedül.

A szél előrejelzés pontosabban a windguru WRF 9 km táblázatán látható, ez a második táblázat,tehát nem az első(GFS 27 km).

KITESURF OKTATÁS
A kitesurf tanulás ideális helyszíne a Balaton kapujában KITESURF OKTATÁS A kitesurf tanfolyam felépítése :
Brand: Magyar Kitesurf Akadémia Ozone team Aliga
Manufacturer: MKA
Model: 2016
5 based on 17 reviews
$15.00 New

Nem vagyok már túl idős belevágni egy új sportágba ?

Valószínűleg nem, ez a video talán meggyőz :

10 ok amiért mindenkinek meg kéne tanulnia kitesurfözni :

kitesurf oktatás Balaton és Velencei tó
kitesurf oktatás Balaton és Velencei tó

– ez egy fordítás egy Holland kitesurfös írásából –
1. Átalakítja a fizikumot :
A kitesurf a teljes testre ható sportok közül az egyik legszórakoztatóbb a világon.Kiemelt terhelést kap a hasizom és a farizom, de a teljes fizikumra is jelentős hatással van.
2. Bármit ehetsz -/szinte/
Ha átlag heti 3-szor 2 órát kiteozol,akkor szinte bármi ehetsz,nem fogsz hízni- írja a szerző.-‘Kitesurf is your diet’
3.Kerülj Zenbe !
A kitesurf egyfajta ZEN élményt nyújt – Nincsenek gondolatok és problémák – csak Te vagy és a tenger –
4. Happy társaság
A kitesurf közösség összetartó, a kite feladása és levétele másoknak nem csak udvariasság hanem már kötelesség is, nemzetközileg elfogadott norma.Ezt a segítséget a legtöbb kiteos szívesen teszi.
5.Természetközeli élmény
Jó a konditerem és a squash is,de ami ott Nem kell többé úgy tenni ,mintha jól éreznéd magad egy homokviharban napozgatva egész nap miközben a párod kiteozik.
7.Bármikor Bárkinek – KITESURF FOREVER
A kitesurf nem követel különösebb fizikai erőt vagy állóképességet,így sosem késő elkezdeni és bármilyen életkorban megtanulható / űzhető.
8.Sosem unod meg
8.Már a sima siklást is nehéz megunni,pedig utána jön még a java : kiteozás hullámokon,ugrások,trükkök,downwind túrák…BIG FUN.
9.Varázslat
Tanulj meg nagyot ugrani majd a landolásból továbbsiklani! > ZEN experience.

10. A lényeg
Mindegy milyen trükköket tudsz vagy nem tudsz > ennek nem ez a lényege.

kitesurf oktatás balaton
kitesurf oktatás balaton

It’s really a fantastic sport. Give it a shot, take a course and start learning. You’ll love it. And if you really take the time to learn it, it can change your life. I promise you! –  the webworktrllefffr.

kitesurf oktatás
kitesurf oktatás
kitesurf Aliga,kitesurf oktatás tanfolyam tanulás kezdő
kitesurf Aliga,kitesurf oktatás tanfolyam tanulás kezdő

Lehet egy 100fontos kite ernyő jó? IGEN. Ez pl.↓↓ egy igazán jó és strapabíró ernyő.↓ Mindig találni hasonlókat a piacon és deszkát is ugyanígy ugyanennyiért. A kitesurf sem feltétlenül drága sport.A lényeg maga a sport.Az idei felszerelés természetesen mindig drága,de egy 3-5 éves kite is nagyon jó tud lenni! Már 2007-ben gyártottak először olyan hybrid kite ernyőt ami nagyjából még ma is megállná a helyét annyira jól sikerült.De az anyag elérik,így ennyire régit azért mégse vegyünk.

kitesurf használt
kitesurf

 

A kitesurf vagy a windsurf a jobb ?

Röviden : kisebb szélben amikor a windsurf még unalmas akkor a kitesurfözés már érdekes,erősebb szélben viszont mindkét sportág egyformán jó / érdekes. ( a Balatonon sajnos sokszor csak gyenge szél fúj)

kitesurf
kitesurf

 

kitesurf tanfolyam
kitesurf tanfolyam

kite

kite
kite

Téli Kitesurf tábor Brazil? ↓

CUMBUCO MEANS WIND 24/7

Any kitesurfer worth his salt will tell you, Brazil is the place to be during the European winter months.WIND 24/7 .The lessons stop when you want to because the wind is relentless!

kitesurf Aliga Balaton
kitesurf Aliga

 

Summary
Event
kitesurf oktatás
Location
Magyar Kitesurf Akadémia,Balaton
Starting on
2017-05-06
Ending on
2017-05-07
HUF 9900

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Optionally add an image (JPEG only)