North E-type

A 2015-ös 7.3-as vitorla tesztje :

A CÉG íGÉRETE
Az E-type egy izgalmas vitorla! Pont a szörfözés varázsát ragadja meg : Csinálj mindent könnyedén ! > gyors és egyszerű riggelés,könnyed siklásba kerülés pumpálás nélkül,a csúcsvitorla a Warp ereje és gyorsulása is amennyire lehet benne van – ez nem race vitorla és nem is camberes,így ehhez mérten. A gyár állítása szerint a szörfözés eddig még soha nem volt ilyen könnyed és izgalmas egyszerre mint ezzel a vitorlával.
A TESZT
A vitorla profilja meglepően lapos,de amint siklásba kerülünk szépen felveszi a formáját és menetirány felé húz.Lágy és kényelmes érzés,nem egy direkt vitorla.Gyorsulása jó és folyamatos.Könnyedén siklásba hozható,akár passzívan.Talán ez egyik gyengéje,hogy a széllyuakat nem igazén szereti, a telt vitorlahas visszahúzódik,a siklás lassul vagy kis szélben leáll.Ezt kis szélben próbáltuk a kisszeles riggeléssel kompenzálni de ez a tulajdonsága így is érezhető volt. A tesztelők szerint a downhaul maradjon mimdig az előírt és csak bummvégnél változtassunk szélerősség szerint.Azt is leteszteltük,hogy a gyorsabb freerace deszkákkal is kitűnően működik : azok direkt ‘ideges’ tulajdonságát enhyíti ez a könnyed vitorla.
A VERDIKT :
A már fentebb leírt könnyed és lágy erőátvitel jellemzi,nehezebb körülmények között is könnyen kezelhető és komfortos marad.És a tesztelők is megemlítik,hogy ez a vitorla crazy olcsó egy ilyen nagy márkától.
TESZT PONTSZÁM : A 11 fős freeride vitorla csoportban az 1. helyen végzett holtversenyben a Vandal Sails Stitch és a Severne NCX vitorlákkal.
Azt is érdemes tudni,hogy ez a teszteredmény a 7.3-as méretre vonatkozik és a 6.6-os méretben csak a középmezőnyben végzett.
AKCIÓSAROK :
szörf vitorla eladó North-E-Type

szörf vitora North-Sails-EType