Egy új szörfdeszka típus jelent meg :a STUBBY. | SUP Balaton

SUP Balaton

Egy új irányzat vagy csak egy múló divathóbort?

 

SUP Balaton
SUP Balaton

Ez a furcsa forma a wave deszka kategória egy új irányzata,hasonló formaújítást láthattunk a freeride-on belül is a széles-lapos freemove deszkák megjelenésével/nem a forma hasonló, csak az új forma bevezetése/.Mindkét esetben érdekes és szokatlan új deszkaforma került a piacra. Pontosabban a stubby,ami tömzsit jelent,nem egy új gondolat,maga Robbie Naish is kísérletezett hasonló alakzatokkal a deszkapiacon még 2004-ben,amikor kihozta a rövid 214cm-es Hybrid Wave típust.Az ötletet állítása szerint az új hóbortja, a kitesurf adta -(ezt bocsássuk meg neki /hogy kitesurfözik/ hisz ő a király SUP Balaton /(ez fordítás,nem magánvélemény)) -/ a windsurfösök körében még néha divat leszólni a kitesurfösöket/-megjegyzés. Akkoriban ez a lépés még túl radikális volt és vegyes vélemények fogadták. Naish a kitesurfből jött érzést, a vízzel való közelebbi kontaktust és a nagyobb szabadságérzetet próbálta a windsurf deszkákra is átvinni az új rövid deszkájával.Az elmúlt 10 évben a deszkák folyamatosan egyre rövidebbé váltak,így az akkori lépésére mostanában érett meg a helyzet.Bár az a deszka nem volt elég gyors és túl instabil is volt, maga az ötlet nem volt rossz.
Azóta sok teória született és tűnt el a wave deszkák terén, a legnagyobb változást a többszkeges deszkák megjelenése hozta és ez azóta is hódít annyira,hogy a 2016-os wave kinálatban már nem is nagyon szerepel egyszkeges deszka.
A 220 cm alatti deszkák már pár éve megjelentek kezdve a Starboard Black Boxal majd követte a többi cég is.
Amikor először kiposztolták a közösségi oldalon a 2016-os új wave deszkákat,akkor az is ezzel a főcímmel jelent meg : ”Egy új irányzat vagy csak egy múló divathóbort?”Akkor még nem is gondolták milyen vegyes reakciókat fognak kiváltani ezzel.Rengetegen válaszoltak rá,többen nyomdafestéket nem tűrő negatív kritikákkal is – és az egyik leghíresebb wave szörfös válasza lett a legnépszerűbb ,aki egyszerűen csak annyit írt rá : NO! -azaz ez az újítás sem fog fennmaradni sokáig,ez nem egy hosszútávú irányzat hanem csak divat -véleménye szerint.

Ozone Team Aliga, Windsurf és Kitesurf tesztek.UK. fordítás.
Ozone Team Aliga, Windsurf és Kitesurf tesztek.UK. fordítás.
SUP Balaton
SUP Balaton

Nehéz megjósolni ,hogy ez a forma megmarad-e vagy sem, a wave szörfösök stílusa különbözik,egyes stílusoknak ez forma kedvezhet míg másoknak nem.Mindenesetre a több mint 2000 euros árával nem fogják itthon elkapkodni – már ha behozza egyáltalán valaki.

Summary
Event
SUP Balaton
Location
SUPAligA™️✅,Balatonaliga
Starting on
2017-05-01
Ending on
2017-05-07
HUF 1500

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Optionally add an image (JPEG only)