windsurf deszka Fanatic Gecko

 

Fanatic Gecko 2015 133 liter: A Shark megszűnt, a Gecko ami eddig is volt,átvette a helyét.Ennek nem mindenki örül,a Shark egy igazi freeride deszka volt ami örökre megmaradhatott volna, de a gyár állítása szerint a sokszoros tesztgyőztes Shark legjobb tulajdonságait ötvözték a Gecko előnyeivel a nagyobb méretű deszkáknál.
A Gecko recept – mint minden freemove koncepció manapság – : ”wider, thinner, less volume” > laposabb,szélesebb

szörf ára
szörf ára

így kisebb térfogat hasonló érzetet ad mint egy 15 literrel nagyobb hagyományos freeride deszka.
A nagyobb méretű Geckók alkalmasak a siklást és papucshasználatot tanulóknak is,miközben manőverezhetősége olyan jó marad mint az kisebb térfogatú elődeinél volt.
SZÉLES és VÉKONY > a kiemelkedő carving tulajdonságok( a carving mint alkategória a freerideon belül,úgy lehet elképzelni mint a fordulékony carving síléceket,nem magyarosították.) mellett egyes alap freestyle elemekre is alkalmas a deszka.
A megszokott 2 borítás a hagyományos ellenálóbb HRS és a könnyebb törékenyebb karbon LTD, valamint további extra nevekkel ellátott változatok,de a 2 fő ág ez.

ÁTTEKINTÉS : Ez nem az előző évek Gecko deszkája,így nem az előző évi 135 literes Geckóhoz hasonlít amely a kategória többi tagjával hasonló paraméterekkel rendelkezett. A cég nem teljesen követi az új ‘túl széles-túl vékony’ formairányzatot,inkább ötvözi azt a hagyományos Shark freeride formával.Tehát ez nem az extrém ‘széles-vékony’ forma hanem ennek az irányzatnak egy szolidabb változata.

A TESZT: A deszkát siklásba hozni gyerekjáték,szinte passzivan állva rajta is siklásba jön(ha van elég szél).Ez a hosszabb és kevésbé széles formának köszönhető a kategória többi márkájához képest.Itt nem kell annyira lefordulni

windsurf ára
windsurf ára

hátszélbe és erőltetni siklásba kerülést mint pl.Starboard Atomnál,hanem passzívabb és kényelmesebb ráhatás is elegendő ,a deszka könnyedén siklásba jön.A kevésbé ‘tepsi’ formájának köszönhetően könnyedébben is siklik és rövidebb szkeg is elég bele(42cm),ami a jibenál előny.Azért a deszka elég széles ahhoz,hogy megbocsájtóan viselkedjen a jibenál,nem túl precíz lábmunkával is viszonylag jól fordul.A nem túl tepsi forma miatt a rövid ívű jibe-ra nem olyan jó mint társai,kevésbé marad siklásba a kijövő íven. A töredezett -azaz choppy – vizen a Gecko hosszabb formája hátrányosabb a csoport többi deszájához képest,a hosszabb deszka jobban rázkódik,pattog.

VÉGSZÓ :Fanatic Gecko vagy Starboard ? A Gecko kicsit népszerűbb és kedvezőbb árú.