szörf bolt

Windsurf bolt

STARBOARD FUTURA 2015
246cm x 72cm
A gyártó állítása :

szörf bolt windsurf bolt
szörf bolt windsurf bolt

Az előző évi modellt átformázták a mai megszokott irányvonalat követve : a deszka szélesebb és vékonyabb lett mint mint ahogy a freemove deszkáknál ez már egyre elterjedtebb,most a freerace kategóriában is kezd megjelenni a szélesebb-vékonyabb forma.
Ennek köszönhetően a deszka széltartománya is nőtt, a gyári szkeg mellé a cég további 2db szkeg beszerzését javasolja , így feltuningolva meglepően széles széltartományban használhatjuk a deszkát. Mivel a deszka egy középméretű gyári szkeget tartalmaz, így nagy vitorlához egy ennél 2-3 cm-rel nagyobbat ,míg erős szélhez egy 2-3 cm-rel kisebbet javasol a cég beszerezni.A legtöbb deszkatulajdonos nem is tudja,hogy ezzel a tuninggal mennyivel megnövelhető a deszka széltartománya – állítja a cég.
TELJESíTMÉNY
Habár a tesztelt deszka csak 114 liter, a 124 literes társaival reálisan összehasonlítható mivel nagyobb deszka érzetét kelti és ez funkcionálisan is igaz : a szélesebb forma miatt akár 8nm-es vitorlával is jól használható.
A deszka ‘megsiklatása’ vagy kis szélben pumpálással siklásba hozása kissé több technikai tudást igényel.A deszka gyorsulása jó, siklásban viszonylag magasan emelkedik a víz fölé ,de emiatt nem veszít kontrollálhatóságából.A gyári szkegje nehéz,de jó kontrollt ad és a siklásban maradást is segíti a széllyukakban.Nagyobb szélben túlvitorlázva is jól kezelhető marad.Egy igazi ‘all-rounder’-nek írják annak ellenére hogy ez a deszka a freerace kategóriába tartozik,amely minden stílust kielégít és széles széltartományban jó partner.
AZ íTÉLET : A Futura a teljesítmény és a kontrollálhatóság legeltaláltabb kombinációja, amely a hobbi freeride szörföstől az amatől szlalom versenyzőig mindenkinek megfelel.
A Futura versenytársai a kategóriában : FANATIC RAY 120

JP SUPER SPORT 124

RRD FIRE STORM 120

TABOU SPEEDSTER 118

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Optionally add an image (JPEG only)