Szörf tanfolyam

szörfoktatás,szörftábor,szörf tanfolyam,szörf oktatás,szörf deszka

Szörf tanfolyam 2300ft/óra

A szörf tanfolyam általában 2-3 fő részvételével zajlik. A kis csoportos szörf edzés hatékony,mivel ekkora létszámnál még  a szörf oktató mindenkire kellőképpen tud figyelni és folyamatosan hibát javítani.A szörf tanfolyam választás egyik fő szempontja ,hogy semmiképp se kerüljünk nagy , 5-6-os csoportokba ,mivel itt már a figyelem szétszóródik, a tanulók fele nem tudja követni az oktatót.A z ideális kis csoportlétszám és a szakképzett oktató adja a tanfolyam minőségét. A két órás szörf tanfolyam ok is már a legalapszintűbb szörfözéshez elegendőek,a tíz órás pedig részletesen végigvezet a szörf alapjain, azonban csak további egyéni gyakorlással érhető el egy középszintű szörf tudás.

Milyen szörf vitorlát válasszunk? Ez nem is olyan egyszerű kérdés mint amilyennek tűnik,mivel több szempontot kell együttesen figyelembe venni és ezek alapján dönteni. Mik ezek a szempontok ? A felsorolás előtt nézzünk meg egy hivatalos táblázatot a szélerősség-vitorlaméret összefüggésben, a szörf tudásszint is meghatározó lenne ennél a kalkulációnál de ebből a táblázatból az hiányzik.

szörf tanfolyam
szörf tanfolyam

Van -e szörf tanfolyam Szamoán?

Ismerkedjünk először az ország fővárosával : A Csendes-óceán délnyugati részén, a polinéziai szigetvilágban elterülő Nyugat-szamoai Független Állam fővárosa. Upolu szigetének északi partján, kikötőnek igen alkalmas, jól védett öböl mellett épült (d. sz. 13° 48′, k. h. 171° 46′). Az egyenlítői éghajlatnak és az óceán hatásának köszönhető, hogy az egyes hónapok közép-hőmérséklete csak tizedfokokkal tér el az évi átlagértéktől (26 °C). Bár Apia a sziget szárazabb, szélcsendesebb oldalán fekszik, az átlagos évi csapadékmennyiség meghaladja a 2800 mm-t. Aszályos évszak nincs, noha a „téli” hónapokban —májustól szeptemberig — ritkábbak és kevésbé kiadósak a délutáni záporok. A páradús meleg és a sok csapadék hatására a sziget belsejét sűrű őserdők borítják. Az irtványokon kivitelre termelnek kakaót, banánt és kókuszdiót. A régészeti leletek szerint 2500-3000 évvel ezelőtt telepedtek le polinéz hajósok a Szamoa-szigeteken, amelyeket az európaiak közül elsőként a holland Rogge-veen pillantott meg 1722-ben. Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Németor-szág hosszas és dicstelen marakodása után 1899-ben Nyugat-Szamoa a németek birtokába került, majd az elsó világháborútól 1962-ig, a függetlenség elnyeréséig, új-zélandi igazgatás alatt állt. Apia, a főváros a múlt század közepén szerény kereskedelmi telepként kezdte pályafutását.Ekkor még nem volt szörf tanfolyam sem. A város fejlődését sokáig hátráltatta, hogy a korallzátonyok miatt nagyobb hajók nem tudtak bejutni az öbölbe. 1966-ra a Mataulu-félszigeten végül elkészült az új mélyvizű kikötő, amelyet korszerű berendezésekkel, többek között konténer- és tankhajóterminállal is elláttak.

szörf tanfolyam
szörf tanfolyam

A szigetország gyermekcipőben járó ipara a kikötő környékén tömörül: bútorgyár. konfekcióüzem és különféle élelmiszeripari üzemek létesültek. A növekvő idegen-forgalom kapuja a 35 km-re nyugatra fekvő Faleolo nemzetközi repülőtere. A 34 000 lakosú Apia legforgalmasabb része az öböl mentén húzódó bulvár, a Main Beach Road. A szárazföld felőli oldalán bankok, templomok, üzletek és a gyarmati időkből fennmaradt, fából épült hivatalok sorakoznak, A város központja a piactér, ahol különleges trópusi gyümölcsök, zöldségfélék és remekbe készült népművészeti fafaragások, kagylóékszerek közt válogathat az utazó. Itt van az idegenforgalmi hivatal, innen indulnak az autóbuszok a város és a sziget távolabbi pontjai felé. Az öböl nyugati oldalán, a Mulinu’u-félszigeten található a szamoai királyok temetkezési helye, valamint a parlament épülete, amely az oldalról nyitott. faoszlopos, pálmafedeles szamoai házak ősi mintáját követi. Ugyancsak itt műkö-dik a német gyarmati időkben alapított obszervatórium, amely a földmágnesség, a löldrengések és az időjárási jelenségek kutatásával szerzett tudományos hírne-vet Apianak. A várostól délre, a 457 m ‘magas Vaea-hegy lábánál áll az államfői palota, amely 1890-tól 1894-ben bekövetkezett haláláig Robert Louis Stevenson-nak, „A kincses sziget” hírneves írójának otthona volt. .

 

 

 

Summary
Event
szörf tanfolyam
Location
Szörfiskola Balaton,Balaton
Starting on
2017-05-12
Ending on
2017-05-13
HUF 2300

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Optionally add an image (JPEG only)