Helikopter

Egy könnyen megtanulható,látványos és hasznos mozgás. Sok más manőver alapja,rávezetője.Nézzük át a  tanulási folyamatot és a kiemelt pontokat : /heli tack a neve /

Első lépésként élesedünk  , azaz a deszka orrát lassan kezdjük a széllel szembe egyre jobban befordítani.Ezt a vitorla hátra- és ledöntésével érjük el miközen lábbal kissé belépünk az orr irányába. A vitorla hátra- és ledöntését lassan végezzük,így a a deszka siklásban marad. Kis szélben végezve ez egy 10-15 méteres siklás alatt történő folyamat,amelynek végére a deszka orra teljesen a széllel szembe kerül. Fontos,hogy ez még nem elég, hanem a deszka orra forduljon is kissé át az új menetirányba mielőtt megkezdenénk a vitorlával a ‘helikoptert’. A 4. ábrán látható az a deszkahelyzet a szélhez viszonyítva,amikor a vitorlával a helikopter mozgássora elindítható. Ha hamarabb kezdjük el,akkor a deszka nem,vagy csak nehezen fog átfordulni.

szörf aliga
szörf
  • Miután a deszka orra már a szél felé mutat,az elöl lévő lábbal belépünk a gyök elé. Ezt a következő videó jól szemlélteti,majd a vitorlával végrehajtott mozgás és a deszka átfordítása is jól látható lassítva :

  • Miután a deszka orra már a szél felé néz és beléptünk a gyök elé ,nézzük meg mit kell a vitorlával pontosan csinálni :
  1. Előre toljuk a vitorlát átlósan a deszka orra felé úgy,hogy a hátsó kézzel még nem nyomjuk rá erősen a szélre
  2. A deszkaforgatást a

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Optionally add an image (JPEG only)