Melyik szörf ruha avagy neoprén a jó?

szörfruha
a jó szörfruha vagy neoprén jellemzői
Brand: Hungarian Windsurf Academy
Manufacturer: MWA-HUN.
Model: 2015
4.4 based on 21 reviews
$100.00 New
Szörfoktatás a Balatonon 5. kérdés : szörfruha akció,szörfruha kölcsönzés,női meleg szörfruha. A választék nagy, a mai neoprének nagy része kiváló minőségű.Használtat ne vegyünk.

Milyen szörf ruhát vegyünk?

A szörfözéshez tavasszal és ősszel mindenképp szörf ruhát is kell használnunk, de sokszor nyáron is szükségünk lehet rá. Milyen szempontok szerint válasszunk szörf ruhát? A víz hőmérsékletét nézve a következő ajánlott :

Válasz(fordítás) : Ha a víz hőmérséklete 23 foknál kevesebb, akkor már  egy vékonyabb szörf ruha viselése ajánlott.Már a 21-25 fok közötti vízhőmérsékletre is ajánlott egy rövid ujjú és rövid lábszárú vékony neoprént felvenni. Ha pedig 21 fokosnál hidegebb a víz,akkor hosszú ujjú és lábú neoprént javasolnak. A 17-21 fok közötti vízhőmérsékletre a 3 mm-es neoprén szörf ruhát ajánlják. És 10-17 fokos vízre az 5mm-es szörf ruha ajánlott,továbbá aláöltözés,szörfcipő és a fejvédő is fontos főleg ha a levegő is hideg. És végül a 10 fok alatti vízhőmérséklet : ekkor már csak a ‘hardcore’ windsurfösök mennek ki,léteznek teljesen száraz ruhák és 6mm-es félszáraz ruhák is ilyen időre.A szörf ruhán felül még melegíg vagy fogja a  szelet egy jobb mentőmellény és a trapézöv is. A szörfruha vastagságán kívül  az anyaga is fontos. Még mindig a gumi engedi át a legkevésbé a szelet, de az újabb  modernebb kobinált anyagokból készült neoprének nagyobb mozgásszabadságot biztosítanak.

Gyors válasz : 

  • Nyárra hosszú lábú-ujjú 5mm-es neoprént kell venni ami kb. 30ezer ft
  • Őszre-tavaszra 6mm-es a jobb, ez kb. 45ezer ft, bár a dechatlonba a 7mm-es is csak 39ezer és extrémmeleg, konkrétan ez : (hiába írják rá hogy búváruha,könnyű benne mozogni a hiedelemmel ellentétben,ez már egy modernebb változat)

    szörfruha,neoprén
    szörfruha,neoprén

http://www.decathlon.co.hu/2314-buvar-neopren-10-18-c-kozott

 

 

 

Ez a szörf cikk csak a vízhőmérséklet szempontjából vizsgálta hogy milyen szörf ruhát vegyünk fel. A levegő hőmérsékletét szintén figyelembe kell venni.Ez egy újabb cikk lesz.. Sponsored by szörf oktatás a Balatonon. Az egyik balatoni szörfiskola a sok közül. Itt a neoprén az árban van ,a szörf és kite oktatás és bérlések része.Aliga.

szörfruha
szörfruha

Ez a szörfruha pl itt van : neoprén

 

szörf ruha,neoprén
szörf ruha,neoprén

 

“Melyik szörf ruha avagy neoprén a jó?” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Az a Decathlonos ruha tényleg veri a mezőnyt árban és minőségben is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Optionally add an image (JPEG only)