Szörf oktatás / windsurf oktatás / Siófok közelében

Szörf oktatás ajánlataink a 2015-ös szezonra

Idén is több szörf oktatás akció fog megjelenni ezen az oldalon

A jelenleg érvényes ajánlatunk a képen látható >

szörf oktatás
szörf oktatás

A szörf oktatás 2×2 órából áll,közte pihenővel vagy másnap is folytatható a szabad helyek egyeztetésével

A jelentkezés úgy működik ,hogy a https://www.facebook.com/aligaszorf oldal legfelső bejegyzését a jelentkező megosztja,majd  a comment részbe beírja a kívánt kezdési időpontot. A szörfiskola visszajelzi,hogy az adott időpontban van-e hely,ha nincs akkor más időpontokat ajánl helyette. Érdemes rögtön pót időpontot is megadni.

A szörf oktatás órák során néhány alapfogalmat  többször  fogunk hallani,ezeket érdemes átolvasni még  a részvétel előtt, de a szörf oktató is el fogja mondani. Kezdjük a haladási irányok definícióival :

1.Kreuz :
Ilyenkor a szél felé. annak irányával maximum 45-os szöget bezárva haladsz, a szél az első vállad felől, majdnem szemből fúj. A rigg ilyenkor legyen hátradöntve, a bum behúzva, a vitorla hátsó éle pedig, ha lehet, szinte a deszka fölött álljon. A testeddel fordulj a vitorla felé, lábaidat a deszka oldalán helyezd el, sarkaid nézzenek teljesen kifelé. Hogy megállítsd a deszka oldalirányú csúszását jó, ha a svert teljesen leengedett állapotban van.
2. Éles menet
A szörffel már nem maximálisan a szél felé, de nem is félszélben (azaz a szél irányára merőlegesen) mész. A szél az elöl lévő vállad hátsó része felé fúj. A vitorla már nincs annyira behúzva, az árboc függőlegesebben áll. Az első lábad már előrébb fordul, mint az előző esetben, hogy megakadályozd vele a deszka túlzott szélbe fordulását.
3. Félszél
A deszka a szél irányára merőlegesen halad, az árboc függőlegesen áll, a bum még mindig be van húzva. A szél a hátad felől fúj. Dölj be, hogy a tested súlyával ellensúlyozd a vitorla erősebb húzását. Az első láb itt is a deszka eleje felé, a csipőd és a vállaid a deszka közepe felé forduljon, Ha a deszka gyorsan halad, vagy nagyon a szél felé tart. húzd fel a svertet!

szörf oktatás Balaton - Siófok - Aliga
szörf oktatás Balaton – Siófok – Aliga

4. Raum
A szél a vállaid mögül fúj. Körülbelül 120°-os szögben haladsz a szél irányához képest, a lábak, a csipő, a vállak kicsit a deszka eleje felé fordulnak. A vitorla húzásának ellensúlyozásához dőlj hátra, de ne a víz, hanem a deszka fara felé. A vitorla az előző helyzethez képest jobban kiengedett, az árbóc fügőlegesen áll, esetleg nagyobb szélben hátrafelé dől. Ahogy a deszka gyorsul, próbálj a deszkán hátrébb terhelni. hogy az orr-rész ne túrjon le, és hogy a siklást , elősegítsd. A haladás könnyebb ebben az Irányban, ha a svert felhúzott állapotban van.
5. Hátszél
A szél majdnem, vagy teljesen a deszka fara felől fúj. A vitorla deszka vonalára merőlegesen áll, a deszka orrát eltakarja előled, A rigg húzásának ellensúlyozásához a testnek közvetlenül lefelé, a deszka felé kell terhelnie, Mindkét láb a deszka orra felé fordul és a deszka középpontja körül, annak két oldalán helyezkedik el a billegés ellensúlyozására. Előre- vagy hátra-lépéssel a deszka hosszanti billegését és az orr lefúrását is el tudod kerülni. Gyenge szélben, vagy hullámzó vízen a hátszeles szorfozés elég kényelmetlen lehet. Tulajdonképpen a hátszeles menet mondható a legbizonytalanabb haladási módnak.

szörf oktatás Siófok
szörf oktatás Siófok

A testhelyzet kiemelt pontjait a szörf elmélet II. részben nézzük át itt : http://szorf-iskola.hu/szorf-oktatas-elmelet-ii-fejezet/

szörf oktatás
szörf oktatás,Balaton / Siófok / Velencei tó
Brand: Magyar Windsurf Akadémia szörf Iskola
Manufacturer: surf
Model: 2016
4.6 based on 112 reviews
$14.00 New
 

Summary
Event
szörf oktatás
Location
Balaton,Siófok
Starting on
2017-05-03
Ending on
2017-05-14
HUF 3900

“Szörf oktatás / windsurf oktatás / Siófok közelében” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Optionally add an image (JPEG only)