windsurf deszka

OZONE WIND- és KITESURF SCHOOL ALIGA
Új szörf deszka nem olcsón ,de még az ésszerű határokon épp belül
Brand: JP Magic Ride
Manufacturer: JP
Model: 2015
4.6 based on 24 reviews
€869.00 New

Bevezető : Ismer meg a windsurf deszka jellemzőit mielőtt döntenél :
Leteszteltük a Magic Ride Wood változatának legnagyobbikát, a 132 literes 2015-ös évjáratot.

windsurf deszka
windsurf deszka

Nem meglepő módon a gyár hivatalosan bejelentette,hogy az előző évi 2014-es modellhez képest semmit nem változtattak rajta. Igy aki a 2014-es modell helyett a 2015-öset vásárolja meg az sokszáz euróval többet fizet pont ugyanazért.Itt a szokásos Wood és Pro verziókon túl még egy un. Elite Gold változatot is bevezettek,jó reklámfogás.

A cég ígérete :

A deszka szélesebb, rövidebb és vékonyabb mint a 2013-as változat.Ennek köszönhetően nagyon hamar megsiklik és a jibe rendkívül egyszerű vele.A cég azt mondja, hogy versenytársaitól abban különbözik ez a deszka,hogy rendkívül élő-direkt érzést ad mintha egy kisebb deszkát használnánk.(a Starboard is pont ugyanezt mondja de mindegy.)Sőt, a korai megsiklás és a végsebesség tekintetében egyedülálló a kategóriájában.-állítja a gyár.

Ezek után nézzük meg a valóságot :

A Magic Ride valóban kissé hamarabb jött siklásba mint a kategórán belüli versenytársai.Fokozatosan és biztonságosan gyorsul,végig stabil marad,a papucsbaállás könnyed – köszönhetően rövid formának is.Egész kis szélben is siklásba hozható pumpálással,a deszka közvetlenül és gyorsan reagál.Siklásban a deszka magasabban emelkedik ki a vízből a többihez képest.A gyári szkeg jól fog, spriccelés nincs.A siklás érdekes ,bár inkább hosszú egyenesekre mint manőverekre ösztönöz.A térfogat nagy része a deszka végében van,így a lyukakon(szélkihagyások) könnyen át tudunk siklani leállás nélkül.Ez a térfogat elosztás azonban a deszka jibe alatti viselkedésére is hatással van :kicsit aktívabb lábmunkát követel mit társai,hajlamos a jibe végén a siklásból megállni ha nem jól terhelünk.Tehát a legegyszerűbben a jibe-ot végrehajtani nem ezzel a deszkával lehet a freeride kategóriában,de azért nem is nehéz.

Összegzés :

Gyengeszeles napokra az egyik legjobb választás a korai megsiklásnak és a komfortos siklásnak köszönhetően,manőverezhetősége szintén jó de nem kiemelkedő a kategóriában.Ennek a deszkának a testvére a kissé erősebb szelekre és picit magasabb tudásszintre tervezett X-Cite ride, ennek leírása a zöld linkre kattintva olvasható.

A Magic Ride vetélytársai a következő deszkák :

FANATIC GECKO 133

RRD FIREMOVE 130

STARBOARD ATOM IQ 130 ←   ♡ TESZT!

TABOU ROCKET WIDE 128